Kabelový operátor UPC zařadil další dětskou televizi ve vysokém rozlišení

11. duben 2018

Dlouhodobě bez vysokého rozlišení je dětská stanice Disney Channel, která je dostupná operátorům pouze ve standardní verzi. Jedná se přitom o jednu z nejsledovanějších dětských stanic.

Kabelový operátor UPC Česká republika pokračuje v dlouhodobé strategii, kterou je překlápění programů ze standardního do vysokého rozlišení (HDTV) za podmínky, že je tato obrazová kvalita u stanice k dispozici. Od začátku tohoto týdne je v HD kvalitě pro klienty UPC dostupný i dětský kanál Tuty TV. Vysílání ve standardní kvalitě bylo ukončeno. Tuty TV HD se nachází na původní programové pozici SD verze.

Připomeňme, že největší kabelový operátor na trhu v nedávné době překlopil do HD kvality například dětskou stanici Cartoon Network, která se loni k pětadvacátému výročí svého zahájení dočkala počeštění, nebo programy Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) – Jednotka a Dvojka. Překvapením je naopak skutečnost, že jeden z nejsledovanějších dětských kanálů, kterým je Disney Channel, není pro operátory v HD kvalitě stále dostupný. Konkurenční Nickelodeon pro změnu v tomto rozlišení vysílal, ale chyběla mu lokalizace.

autor: lukpo
Spustit audio