Kanál Cartoon Network v další verzi pro český trh dostupný ve formátu 16:9

1. únor 2017

Od poloviny prosince loňského roku je takto dostupná například mutace, kterou mají k dispozici zákazníci IPTV služby T-Mobile TV.

Od února je v obrazovém formátu 16:9, tedy širokoúhle, dostupný dětský kanál Cartoon Network i ve verzi Central and Eastern Europe. V nabídce ho má na českém a slovenském trhu například satelitní služba freeSAT. Operátor sice již program takto šířil, nicméně doposud chybně. Obraz byl roztažen z formátu 4:3. Tato chyba byla viditelná například u loga, které působilo roztaženým dojmem. Pozorný divák si této chyby mohl všimnout i ve vysílání.

Cartoon Network překlápí své verze do širokoúhlého formátu postupně. Od poloviny prosince 2016 je takto dostupná například mutace, kterou mají k dispozici zákazníci IPTV služby T-Mobile TV. Verze Cartoon Network Polska, jíž disponuje O2TV operátora O2 Czech Republic, už je ve formátu 16:9 šířena dávno. Diváci ji poznají podle toho, že jako reklamní bloky jsou zařazovány spoty právě pro naše severní sousedy. Cartoon Network je vedle Boomerangu jednou z mála dětských stanic působících na našem trhu, které nevysílají v češtině ani slovenštině.

autor: lukpo
Spustit audio