Kanály s HD rozlišením se nemusí objevit jen v DVB-T2 síti České televize

20. říjen 2016

Programy s vyšší obrazovou kvalitou by ráda divákům nabídla společnost Digital Broadcasting ostravského podnikatele a hudebníka Radima Pařízka.

Přechodová síť České televize by nemusela být v éře DVB-T2 jediným multiplexem, který nabídne vysílání programů ve vysokém rozlišení (HDTV). Vyplynulo to z úterní konference Radiokomunikace 2016, která se konala za účasti odborné veřejnosti v Pardubicích. Programy v HD kvalitě by rád divákům nabídla i společnost Digital Broadcasting ostravského podnikatele a hudebníka Radima Pařízka. Podle jeho slov záleží na tom, zda pro takové programy bude v síti prostor.

Pařízkův DVB-T2 multiplex, který můžeme označit jako přechodovou síť 3, bude primárně sloužit pro překlopení zákazníků ze stávající DVB-T nabídky společnosti Digital Broadcasting. V multiplexu 4 jsou v současné šířeny kanály Fanda, Smíchov, Telka, Relax, Rebel, JOJ Family, Mňam TV, Mňau TV a Prima Comedy Central, případně ještě regionální vysílání. „Máme méně zákazníků než České Radiokomunikace, takže pokud budeme mít prostor, rádi bychom některé programy nabídly v HD,“ řekl Pařízek webu Digitální rádio. Připomeňme, že ve vysokém rozlišení už vysílá jeho televize Relax. Dostupná je v síti UPC.

autor: lukpo
Spustit audio