Karel Zýka se na konferenci Radiokomunikace zaměří na distribuční kanály Českého rozhlasu

16. říjen 2023

Ředitel Úseku Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka nebude ani v letošním roce chybět na pardubické konferenci Radiokomunikace. V úterý 17. října se ve své prezentaci bude věnovat stému výročí rozhlasového vysílání, které připadá v České republice právě na rok 2023. Primárně budou ale Zýku zajímat jednotlivé distribuční kanály.

Čtěte také

Český rozhlas pochopitelně nadále počítá se spuštěním osmi nových vysílačů, které doplní již fungující celoplošný veřejnoprávní multiplex ČRo DAB+. Zýka se ve své prezentaci nebude věnovat pouze minulosti a současnosti distribučních cest, ale zaměří se i na budoucnost. Pro Český rozhlas je důležité, aby byl všude tam, kde jsou jeho posluchači. K dispozici je kromě rozsáhlé sítě FM vysílačů i v digitálním pozemním vysílání DVB-T2 nebo na satelitu Astra 3B.

Klíčové informace a novinky z oblasti DAB+ vysílání, které na konferenci Radiokomunikace zaznějí, přinese portál Digitální rádio pochopitelně ve formě aktualit. Televizní novinky si pak budete moci přečíst na webu MediaGuru, který se pro letošní rok stal poprvé mediálním partnerem akce. Pro obě média zpracuje aktuality editor a redaktor Lukáš Polák. Televizní a rozhlasové digitalizaci se věnuje první den konference, druhy se pak věnuje mimo jiné mobilní komunikaci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související