Karlínská budova Českého rozhlasu se otevřela veřejnosti, navštívily ji téměř dva tisíce lidí

15. květen 2017

Někteří zaměstnanci Českého rozhlasu se o víkendu proměnili v průvodce. Stanice Regina DAB Praha a středočeský Český rozhlas Region se připojily k projektu Open House, kdy se veřejnosti otevírají jindy nepřístupné budovy.

Návštěvníci si prohlédli vysílací studio, kde mohli být u vysílání zpráv nebo moderátorských vstupů, studio B, kde se nahrávají rozhlasové hry a pohádky, a samozřejmě i proslulé studio A, kde natáčeli a natáčejí zpěváci pop music. Zákulisím provázelo návštěvníky po oba víkendové dny celkem devět průvodců z řad zaměstanců, kteří měli dost napilno.

Český rozhlas je aktuálně nejposlouchanějším digitálním okruhem veřejnoprávního média. Podle výsledků popularity rádiových stanic u nás si ji denně naladí 15 tisíc lidí, v týdenních datech jich je 29 tisíc. Regina DAB Praha je dostupná v digitálním multiplexu ČRo DAB Praha z hlavního městského Žižkov na kanálu 12C s výkonem 20 kW a ve zbývajících koutech republiky pak prostřednictvím DAB+ sítě operátora Teleko. Stanice vysílá také u vybraných kabelových a IPTV operátorů a pochopitelně on-line.

Několik fotek z víkendové akce si můžete prohlédnout zde.

autoři: redakce , lukpo
Spustit audio