Klassik Radio Movie získalo licenci, v pondělí vstoupí do DAB+ multiplexu Antenne DE

29. leden 2021

V pondělí 1. února se nabídka druhé celoplošné rozhlasové sítě v Německu rozšíří o další program. Klassik Radio Movie bude hrát hudbu z filmů a seriálů. Jeho vysílání má být v budoucnu dostupné i přes internet a v tamních kabelových sítích.

Mediální regulátor pro německé spolkové země Hamburg a Šlesvicko-Holštýnsko (MA HSH) udělil na svém posledním zasedání celoplošnou licenci pro novou digitální stanici Klassik Radio Movie. Jak název napovídá, půjde o tematický stream okruhu Klassik Radio. Tato stanice je již k dispozici v první celoplošné síti DR Deutschland. Klassik Radio Movie bude součástí rozhlasového multiplexu Antenne DE, který odstartoval v Německu loni na podzim. Licence platí od 1. února 2021 a udělena byla na období deseti let.

Kromě druhé celoplošné sítě Antenne DE počítá provozovatel tematického kanálu do budoucna s distribucí také prostřednictvím internetu a kabelových sítí v Německu. Hlavní cílová skupina má být poměrně široká – od 25 do 60 let. Půjde o první celoplošné digitální rádio, které bude orientováno výhradně na hudbu z filmů a seriálů. Stanice by měla v novém multiplexu dostat datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Součástí má být i slideshow, tedy barevné obrázky, s právě hranými skladbami interpretů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související