Komerční DAB+ multiplex v Bádensku-Württembersku na kanálu 11B plánuje posilovat pokrytí

29. leden 2021

Někdejší síť DRS BW, která změnila svou identifikaci, má v současné době v provozu jedenáct vysílačů a v plánu je dalších osm. U některých kót se bude navyšovat vyzářený výkon.

Společnost On Air Support, která před několika měsíci převzala pod svou správu digitální rozhlasový multiplex v Bádensku-Württembersku, plánuje další investice do zvyšování jeho pokrytí. Vyplývá to z informací, jež nový operátor zveřejnil na svých webových stránkách. Původně se známá DAB+ síť, kterou je možné zachytit zejména v období inversního počasí také na našem území, identifikovala jako DRS BW, nově je to OAS BW, což je zkrátka názvu stávající firmy. V současné době je multiplex obsazen šestnácti komerčními stanicemi.

Operátor informoval, že již do provozu uvedl čtyři zcela nová stanoviště, a to konkrétně Geislingen-Oberböhringen, Schömberg-Langenbrand, Ulm-Kuhberg a Heilbronn Schweinsberg. K 1. prosinci bylo v provozu celkem 11 vysílačů DAB+ multiplexu OAS BW, některé z nich v prozatímním režimu. V případě Geislingenu je plánováno navýšení výkonu z 2 kW na 5 kW, u Schömbergu z 1 kW na 10 kW. Podle on-line databáze na portálu UKW/TV by mělo být pro rozhlasovou síť uvedeno do provozu ještě osm nových stanovišť.

autor: lukpo
Spustit audio

Související