Komerční vysílatelé působící v DAB+ se v Německu spojí kvůli prodeji reklamy s veřejnoprávním rozhlasem

21. srpen 2020

Nový reklamní balíček zahrnuje kromě veřejnoprávních okruhů MDR i komerční programy Absolut Relax, Absolut Hot, Radio Schlagerparadies a lulu.fm. Jde o další silný signál jako podporu digitálního rozhlasového vysílání.

Vybrané komerční rozhlasové stanice začnou v Německu spolupracovat od 1. ledna 2021 s veřejnoprávním rozhlasem MDR. Bude se to týkat konkrétně programů Absolut Relax, Absolut Hot, Radio Schlagerparadies a lulu.fm. Tato rádia budou od Nového roku součástí reklamního balíčku, který poskytuje zastoupení MDR Werbung. Doplní tak portfolio stanic MDR Sachsen-Anhalt, MDR Sachsen, MDR Thüringen a MDR Jump.

„Nabídka MDR Basic Digital ukazuje důslednou cestu MDR k digitální migraci a stanoví standardy pro budoucnost. Naše služby pro zákazníky se stávají mnohem atraktivnější,“ uvedli při této příležitosti ředitelé Frank Möhrer und Ralf Ludwig z MDR Werbung. Frank Brach, zakladatel Radia Schlagerparadies, dodal:„ Po nárůstu počtu našich posluchačů máme nyní před sebou pozitivní ekonomický vývoj. Naše poděkování patří také mediální politice a vedení MDR, které se rozhodlo vyslat takto silný signál.

autor: lukpo
Spustit audio

Související