Konec České televize a Českého rozhlasu na původní satelitní frekvenci odložen

8. červenec 2016

Na harmonogramu se již nic dalšího měnit nebude. Původní termín čtvrtek 7. července byl tedy přesunut na pondělí 11. července.

Ukončení vysílání programů České televize a Českého rozhlasu na původní satelitní frekvenci družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, bylo odloženo o několik dní. K ukončení šíření zmíněných médií plus televizí Prima a Noe by mělo dojít po nadcházejícím víkendu. Podle informací webu Digitální rádio došlo k odložení vypnutí původní frekvence o několik dní na žádost provozovatele satelitní služby Skylink, lucemburské skupiny M7 Group, a to z provozních důvodů. Po provedení tohoto kroku lze na straně operátora očekávat zvýšený nápor na zákaznickou podporu.

Na harmonogramu se ale již nic dalšího měnit nebude. Původní termín čtvrtek 7. července byl tedy přesunut na pondělí 11. července, definitivní vypnutí je stanoveno na čtvrtek 14. července. Již v současné době je satelitním divákům sledování programů na původních kmitočtech znepříjemněno. Nejvíce bez pochyby na televizi Noe. Na původním kmitočtu je umístěno dvouřádkové textové sdělení, které je umístěno přes celou obrazovku. Její průhlednost je pouze několik procent. Předvolby ČT 1, ČT 1 SM, ČT 1 JM, ČT 2, ČT Sport a ČT :D/ČT art jsou opatřeny nonstop běžící lištou. Neobsahuje ji pouze stanice ČT 24.

autor: lukpo
Spustit audio