Konečně! Zpravodajský kanál ČT 24 přešel kompletně na vysoké rozlišení

3. září 2018

Nově se vysílá v HD kvalitě i ze Studia 9, takže diváci budou moci ve vysoké kvalitě obrazu sledovat i Studio 24, Sport, Počasí nebo Newsroom ČT 24. Starší archivní materiály pochopitelně bude nabízet stanice nadále v SD.

Česká televize dokončila klíčovou rekonstrukci týkající se zpravodajského kanálu ČT 24. Stanice nově vysílá od pondělí 3. září ve vysokém rozlišení (HDTV) také ze Studia 9, za nímž je vidět zpravodajský velín. Díky tomu diváci mohou v HD kvalitě sledovat také Studio ČT 24, které zabírá výraznou část dne z vysílání veřejnoprávního kanálu, dále Sport, Počasí a také některé vybrané další pořady, mj. se odtud vysílá v neděli Newsroom ČT 24.

Přechod Studia 9 do HD kvality byl pro Českou televizi nutností. Se startem vysílání DVB-T2 se výrazně zvýšila dostupnost programu ČT 24 ve vysokém rozlišení. Program je nyní k dispozici terestricky prakticky celoplošně, a to bez nutnosti dodatečných poplatků. Divákovi pouze stačí, pokud má televizor, případně set-top box s podporou standardu DVB-T2/HEVC. Stanice ČT 24 ve vysokém rozlišení je k dispozici také v kabelových i IPTV sítích a volně na dvou družicích.

autor: lukpo
Spustit audio

Související