Koronavirus ruší významné technologické akce v Německu, otazníky visí i nad veletrhem IFA

23. duben 2020

Veletrh se měl stát v letošním roce oficiální platformou pro spuštění druhého celoplošného rozhlasového multiplexu DAB+. Společnost Antenne Deutschland již před několika týdny potvrdila, že jeho spuštění ohroženo není.

Probíhající pandemie koronaviru ruší v Evropě významné hromadné akce a stranou nezůstává v tomto směru ani Německo. Zrušeny už byly veletrhy ANGA Com, HAM Radio nebo Gamescon a otazník v současné době visí i nad největší událostí svého druhu v Evropě, berlínskou IFA. Podle portálu Teltarif.de to však nutně neznamená, že by se veletrh nekonal. Organizátoři pro něj v současné době hledají vhodný koncept. Některé novinky by tak mohly být odprezentovány v on-line prostoru.

Německý web uvádí, že přesun akce na internet se v letošním roce jeví jako reálnější, než jeho případný úplný přesun. Na portálu veletrhu stále visí informace, že IFA 2020 se má konat v době od 4. do 9. září a jeho organizátor, společnost GFU, prozatím odmítl komentovat detaily. IFA měla být tentokrát opět významným datem pro posluchače digitálního rádia DAB+. Společnost Antenne Deutschland tu chtěla se svými partnery prezentovat chystané spuštění druhého celoplošného multiplexu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související