Křesťanská rozhlasová stanice Rádio 7 začala vysílat na satelitu Astra 3B

13. listopad 2019

Tematický program je součástí rozhlasové sítě Trans World Radio. Stanice byla doposud k dispozici pouze na internetu. Díky satelitu je zachytitelná prakticky v celé Evropě.

Křesťanská rozhlasová stanice Rádio 7 začala vysílat prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, družice Astra 3B. Od včerejšího dne tak mohou české vysílání zachytit diváci prakticky v celé Evropě, a to v režimu free-to-air (volně), tedy bez nutnosti použití dekódovací karty. Doposud bylo vysílání české verze Rádia 7, které je součástí celosvětové sítě Trans World Radio (TWR), k dispozici pouze na internetu. Stanice je dostupná z kapacity společnosti M7 Group.

Pozice 23,5 stupně východně je pro tuzemský satelitní trh klíčová. O tom svědčí i nedávná dohoda mezi společnostmi Towercom a SES. „Jsme velmi rádi a hrdí, že se náš dlouhotrvající vztah s Towercomem na Slovensku potvrdil a prohloubil obnovením vzájemné smlouvy,“ uvedl Martin Ornass-Kubacki, viceprezident a regionální ředitel pro CEE ve společnosti SES, a doplnil: „Současná dohoda dále posiluje pozici SES na vysoce konkurenčním trhu se silným podílem DTH na orbitální pozici 23,5 stupně východně.“

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11973/V, SR 29900, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související