Kvůli koronaviru padly další dvě oborové akce, jednou z nich je konference DIGIMEDIA

6. říjen 2020

Organizátoři konference DIGIMEDIA oznámili, že akci posouvají na příští rok z důvodu vládních opatření a eliminace rizik. Nejistota v současné době visí nad pardubickými Radiokomunikacemi a akcí Innovation Day, která by se pravděpodobně také zaměřila na digitální rádio DAB+.

Kvůli vývoji situace související s virem Covid-19 odpadly další dvě očekávané oborové akce – odborná konference DIGIMEDIA 2020, na které měl mít přednášku o DAB+ i technický ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka, a říjnový seminář České asociace elektronických komunikací. O zrušení obou akcí informovali organizátoři. Do konce letošního roku by se ještě měly konat minimálně konference Radiokomunikace 2020 v Pardubicích a Innovation Day. Jejich pořádání ovlivní případná nařízení vlády.

„Do poslední chvíle jsme se snažili letošní ročník konference DIGIMEDIA 2020 uskutečnit. Ve hře byla i možnost kombinace klasické akce s online přenosem, nakonec jsme ale s ohledem na vládní opatření a eliminaci všech rizik rozhodli o posunu konference na příští rok,“ uvedl při této příležitosti Pavel Brabec, prezident AČRA-MK, která DIGIMEDII každoročně pořádá. „Jakékoli jiné řešení bez zapojení našeho generálního partnera, České televize, nám přišlo polovičaté,“ doplnil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související