Odborná konference Digimedia 2020 se posouvá z června až na říjen

29. květen 2020

Důvodem k přesunu pravidelné akce jsou mimo jiné i nové termíny pro vypnutí celoplošných DVB-T sítí a přechod na technologii DVB-T2. Svůj stálý blok má na konferenci také digitální rozhlas DAB+.

Z důvodu aktuálních omezení způsobených koronavirovou krizí byla odborná konference Digimedia 2020 přesunuta z 10. června až na 15. října. Redakci portálu Digitální rádio to potvrdil pořadatel akce Pavel Brabec, prezident Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace. Jedním z důvodů je také skutečnost, že definitivní přechod celoplošných multiplexů na standard DVB-T2 bude dokončen až v říjnu a nikoliv v červnu.

„Na podzim již budeme znát aktuální informace, které bychom nyní červnu nevěděli. Podzimní termín nám tak umožní lépe se věnovat aktuálnímu dění v procesu digitalizace i médiích,“ informoval Brabec. Konference Digimedia se vždy věnuje tématům souvisejícím nejen s televizním vysíláním, ale svůj blok tu měl například i digitální rozhlas DAB+. Ve stejný měsíc se uskuteční i druhá akce téhož typu, konference Radiokomunikace 2020. Její konání je naplánováno na 20. až 22. října.

autor: lukpo
Spustit audio

Související