„Lajkování“ má uživatelům videoportálu Netflix přinést co nejrelevantnější obsah

6. duben 2017

„Použití palců nám pomáhá dozvědět se více o chutích daného uživatele a můžeme mu tak lépe doporučit příběhy, u kterých si myslíme, že si je zamiluje,“ uvedl Netflix.

Americká on-line videopůjčovna Netflix působící v České republice a na Slovensku oficiálně potvrdila změnu systému hodnocení, tedy náhradu dosavadních hvězdiček za palce/lajky. Novinka má mít ale mnohem důležitější charakter, než jaký si může uživatel myslet. Netflix bude sledovat chování uživatelů a tituly, které dostanou palce dolů, už nebudou vůbec zobrazovány na hlavní stránce s doporučeným obsahem.

„Použití palců nám pomáhá dozvědět se více o chutích daného uživatele a můžeme mu tak lépe doporučit příběhy, u kterých si myslíme, že si je zamiluje,“ uvedl Netflix. Hodnocení hvězdičkami bude nahrazeno „Match Score“, jež bude ukazovat na to, jak by se mohl daný titul předplatiteli služby líbit. Tato hodnota bude vycházet s dlouhodobého monitoringu preferencí klienta. „Lajkování“ tak bude užitečné nejen pro samotného uživatele, ale i pro celou komunitu využívající danou službu. V období, kdy Netflix nový systém testovat, zaznamenal nárůst aktivity uživatelů v oblasti hodnocení o 200 %.

autor: lukpo
Spustit audio