Lesbická a gay stanice lulu.fm slaví páté narozeniny, od listopadu se rozšíří v DAB+ do Vídně

6. říjen 2021

Páté narozeniny oslavila na začátku října lulu.fm, unikátní projekt německé rozhlasové stanice určené gayům a lesbám a dalším členům LGBTIQ komunity. Od listopadu bude tento program také součástí rakouského metropolitního DAB+ multiplexu CityMUX Wien II.

Za dobu své pětileté existence se lulu.fm podařilo v DAB+ expandovat do pěti oblasti v Německu, a to Berlína a Braniborska, Hamburku, Lipska a dvou krajů v Porýní (Hesensko). lulu.fm se věnuje komunitám souhrnně označovaným jako LGBTIQ, tedy zejména lesbám a gayům. V dosahu DAB+ signálu stanice je téměř dvacet milionů obyvatel Německa. Signál rakouského metropolitního multiplexu by měl pokrýt přibližně třímilionovou populaci.

„Na naše nové posluchače v Rakousku se velmi těšíme,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel lulu.fm Frank Weiler a doplnil: „Vídeň je kosmopolitní queer metropole a my se nemůžeme dočkat, až společně s naším programem pobavíme, podpoříme a spojíme komunitu LGBTIQ ve Vídni. Od listopadu se na Dunaji obrátí disko koule lulu.fm.“ Signál digitální sítě CityMUX Wien II je šířen z výškové budovy DC Tower 1 výkonem 13 kW.

autor: lukpo
Spustit audio

Související