Liberty Global zveřejnila po čtvrt roce opět čísla operátora UPC, přináší několik změn

9. srpen 2018

Firma dále začala dělit v hospodářských výsledcích jednotlivé trhy na pokračující a nepokračující operace. Do druhé kategorie patří například Rakousko nebo Česká republika.

Společnost Liberty Global, která vlastní v České republice největšího kabelového operátora, firmu UPC, zveřejnila včera po 22. hodině výsledky hospodaření za druhý kvartál letošního roku. Aktuální report přináší několik změn. Tou pravděpodobně nejzásadnější je skutečnost, že už se v něm neobjevují vůbec výsledky společnosti UPC DTH, která provozuje satelitní televizi freeSAT. Kolonka DTH Subscribers je prakticky u všech trhu proškrtnutá.

Firma dále začala dělit v hospodářských výsledcích jednotlivé trhy na pokračující a nepokračující operace. Do druhé kategorie patří například Rakousko, kde podnikání Liberty Global přebírá T-Mobile, a pochopitelně i Česká republika, tady značku UPC převezme pod svá křídla Vodafone. Ukončení operací se dále týká také Německa, Rumunska a Maďarska. Z důvodu změn v reportu se například výrazně změnila kategorie výsledného počtu klientů.

Z výsledků hospodaření Liberty Global za druhý kvartál vyplývá, že UPC Česká republika má aktuálně 1,214 milionu klientů, což je téměř o osm tisíce více než v předchozím období. O téměř pět tisíc se zvýšil i počet připojených domácností k síti operátora, a to na hodnotu 1,537 milionu. Aktuální čísla přináší určité překvapení i v kategorii Telephony Subscribers, tedy předplatitelů telefonních služeb, kde došlo k více než pěti a půl tisícovému nárůstu na hodnotu 178.800 zákazníků, počet klientů internetu vzrostl o 600 na 501.400.

autor: lukpo
Spustit audio

Související