On-line archiv televize 3sat v novém kabátě, dostupný je on-line, v DVB-T2, na satelitu i kabelu UPC

23. květen 2019

Pod jednou střechou získají zájemci přístup k pořadům, které vznikly v produkci veřejnoprávních vysílateů ZDF, ORF, SRF a ARD. Služba funguje bez geoblokace.

Televize 3sat, která vzniká ve spolupráci veřejnoprávních vysílatelů z Německa, Rakouska a Švýcarska, představila tento týden zcela novou podobu svého on-line videoarchivu. Nově na této platformě najdou diváci jak obsah z webového portálu, tak i ze samotné 3sat Mediathek. Novinka se pochopitelně dotknula i aplikace pro televizory a set-top boxy s internetem, které podporují standard HbbTV. Služba je v Česku dostupná v rámci pozemního vysílání DVB-T2 z Německa, na satelitu Astra – pozice 19,2 stupně východně – také u kabelového operátora UPC.

„Nová moderní 3sat Mediathek je dalším stavebním prvkem v budování nelineárního obsahu, v tomto případě nadnárodní sítě, která nabízí možnost sloučit obsah 3sat z ZDF, ORF, SRF a ARD pomocí propojení mediálních knihoven jednotlivých stanic,“ uvedl při této příležitosti Eckart Gaddum, vedoucí redakce ZDF pro nová média. Do budoucna bude mediální knihovna nabízet i další vylepšení včetně výběru obsahu od jednotlivých editorů nebo přímé odkazy na on-line streamy. Knihovna bude nabízet i doporučení na podobný obsah, který je již k dispozici.

autor: lukpo
Spustit audio

Související