On-line služba SledováníTV.cz vsadila u nových zařízení na Android, TV box má i podporu 4K rozlišení

23. listopad 2018

Možnost sledování klasického televizního vysílání doplnil provozovatel služby i dalšími aplikacemi.

Společnost SledováníTV.cz, která je provozovatelem stejnojmenné on-line platformy, rozšiřuje svou nabídku dostupných zařízení o další dva produkty - Android TV box a Android set-top box. Firma avizuje, že první zařízení otevře uživateli svět multimediální zábavy. Připravena je zde podpora služeb YouTube, Team Viewer nebo Emby a další aplikace dostupné v Google Play. Pohodlné domácí streamování má uživateli zabezpečit technologie Google Cast. Do prodeje se má TV box dostat začátkem prosince.

Hardware bude podporovat také formát 4K, což do budoucna operátorovi umožňuje zařadit programy v rozlišení Ultra HD. Aktuálně nabízí na bázi proma 4K verzi stanice NASA, která je zároveň k dispozici i v HD. Součástí Android TV boxu je navíc i multimediální centrum Kodi, které se může stát také cestou k nejvyšší obrazové kvalitě, další možností je služba Plex. V balení Android TV boxu je dálkové ovládání, které se hodí pro manipulaci s televizní aplikací SledovaniTV, navíc podporuje hlasové pokyny.

Android TV set-top box je multimediální centrum, které je po stránce funkcionalit velmi podobný samotnému TV boxu. Uživatelé v něm kromě SledováníTV.cz naleznou i podporu prohlížeče Chrome, videoportálu YouTube a multimediálního centra Kodi. K dispozici je podpora celé řady videoformátů. Alternativně si můžete připojit k set-top boxu myš a klávesnici, které využijete při surfování na webu nebo pro vyhledání videí například na Youtube. Disk ve formátu NTFS, FAT32, EXT2, EXT3 nebo EXT4 můžete připojit přes USB 2.0, podporována je i karta MicroSD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související