On-line služba Zapni.TV po pěti letech skončila, neustála boj s konkurenčními operátory

15. červenec 2020

O platformě bylo za dobu její několikaleté existence slyšet pouze párkrát. Předpokládáme, že Zapni.TV generovala řádově pouze stovky předplatitelů. Existenční problémy v rozloučení se zákazníky firma netají.

Provozovatel služby Zapni.TV se rozhodl provoz této on-line platformy k 15. červenci ukončit. Důvodů uvedla firma na webu celou řadu, mimo jiné problematickou legislativu, dlouhodobě minimální marže, ale přiznala i silnou konkurenci na trhu. To bylo podle informací redakce portálu Digitální rádio hlavním problémem služby, která zůstávala v pozici nezájmu zákazníků i médií. O platformě bylo za dobu její několikaleté existence slyšet pouze párkrát. Předpokládáme, že Zapni.TV generovala řádově pouze stovky předplatitelů.

Existenční problémy v rozloučení se zákazníky firma netají. „V průběhu posledního roku jsme se snažili najít nejen nový, inovativní obchodní model, ale i nové příležitosti, které by umožnily dále rozšiřovat portfolio nabízených služeb - ani jedno se však příliš nepodařilo. Za situace, kdy se provoz Zapni.TV dlouhodobě pohybuje na hranici pokrytí nákladů, a kdy se nám během posledního roku nepodařilo dosáhnout významnějšího růstu umožňujícího rozvoj služby, jsme dospěli k závěru, že Zapni.TV po pěti letech ukončí svůj provoz."

autor: lukpo
Spustit audio

Související