Lokální multiplex v saském Freibergu obohatila stanice B2 Schlagerradio

20. prosinec 2018

Signál privátního programu je šířen z vysílače ve Freibergu, který používá výkon 850 Wattů. Příjem sítě na území Čech bude možný pouze u hranic s Německem.

Nabídka digitálního rozhlasového multiplexu v saském Freibergu se rozšířila o novou stanici. Součástí multiplexu se na konci listopadu stalo B2 Schlagerradio. Jde o třináctý program v této digitální síti, která obsahuje například programy Mega 80s, egoFM, 90s90s Radio nebo Absolut Hot. Vysílatel díky technologii DAB+ novou oblast, pro kterou by jen stěží získal analogovou frekvenci v pásmu VKV. Díky digitální distribuci se navíc náklady dělí mezi řadu stanic.

B2 Schlagerradio má vyhrazený datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Signál multiplexu je šířen z vysílače Freiberg-Wasserberg s výkonem 850 Wattů ve vertikální polarizaci. Případný příjem na území Čech bude pro případné zájemce problematický právě díky nižšímu výkonu. Dále do vnitrozemí je pak již prakticky nemožný, a to zejména díky použitému kanálu 10D, který využívají České Radiokomunikace u pražského Strahova.

autor: lukpo
Spustit audio

Související