Majitel satelitní služby Skylink pořídil novou technologii, slibuje špičkovou kvalitu videa

26. červen 2018

Telekomunikační skupina má k dispozici řešení, které například využívá zpravodajská televize CNN nebo britský BT Sport. Na společnost Harmonic spoléhá při dodávce služeb také operátor Eutelsat nebo Virgin Media.

Pořízení nové vysílací technologie oznámil v uplynulých dnech provozovatel a vlastník satelitní služby Skylink, lucemburská společnost M7 Group. Co se týká softwarového řešení, jde o PURE Compression Engine, hardwarem jsou velmi výkonné procesory Electra X2 od firmy Harmonic, které jsou jádrem nově pořízené technologie. I přes sníženou šířku pásma je tak poskytována kvalita obrazu na vysoké úrovni. Podporovány jsou v tomto případě i formáty Ultra HD nebo virtuální realita VR 360.

Harmonic PURE Compression Engine využívá zkušeností společnosti Harmonic v oblasti algoritmů komprese videa a technologií kódování a poskytuje vysokou kvalitu videa i při nízkých přenosových rychlostech. Podporovány jsou formáty MPEG-2, H.264/AVC, H.265/HEVC a v případě obrazu ve standardním, vysokém a ultra vysokém rozlišení i konstantní, variabilní, případně adaptivní datové toky. Podpora vysokého dynamického rozsahu HDR je standardem.

„Nová technologie přináší vylepšenou ostrost při nižších bitových rychlostech, díky lepšímu algoritmu snižuje kódový šum a dále zlepšuje prolínání obrazu, přechody snímků, zlepšuje předpovědi pohybu i u nízkých bitových rychlostí, kódování šedé barvy i prevenci „cukavého“ pohybu kombinováním algoritmů. Investovali jsme nejen do generačně nové kompresní technologie, ale také do zpracování vstupních signálů a připojení na primární zdroje signálů ze studií. Cílem obměny je nabídnout spolehlivou a kvalitní službu zákazníkům,“ uvedl Ron Paans, technický ředitel M7 Group.

Pokročilý mediální proces Electra X2 od společnosti Harmonic.
autor: lukpo
Spustit audio

Související