Markíza s Novou chtějí odstřihnout operátory ze sousedních zemí od jejich vysílání

14. únor 2017

„Vypnutí volně šířených stanic jsme stanovili na 1. března 2017. Diváky o tomto kroku budeme informovat jak my, tak nepochybně i samotní distributoři,“ uvedla slovenská skupina.

Mediální skupiny Markíza (Slovensko) a Nova (Česká republika) mají připraveno technické řešení, díky kterému chtějí od svého vysílání odpojit ty operátory, jež šíří jejich programy bez souhlasu. Informuje o tom web MediaGuru. Neoprávněné šíření Markízy se týká území České republiky, kromě stejnojmenné stanice i kanálů Doma a Dajto, v případě Novy jde zejména o Novu, Novu Cinema a Novu Action (ex Fanda). Jak má řešení vypadat, ale není jasné. Po technické stránce lze očekávat zejména dopad na kabelové a IPTV služby.

„Vypnutí volně šířených stanic jsme stanovili na 1. března 2017. Diváky o tomto kroku budeme informovat jak my, tak nepochybně i samotní distributoři,“ uvedl pro MediaGuru Zdeněk Ryšavý, technický ředitel skupiny Markíza. Vypnutí kanálů má proběhnout úderem páté hodiny ranní, jako náhradu budou mít diváci na našem území program Markíza International, na Slovensku pak Nova International, která je de facto kombinací obsahu ze stanic Nova a Nova Gold – neobsahuje akviziční tvorbu. Stanice slovenské skupiny mají v nabídce všichni velcí tuzemští hráči – Skylink, UPC (kabel) i O2TV.

autor: lukpo
Spustit audio