Markíza zpřístupnila svůj archiv v hybridním vysílání, je však omezený

24. listopad 2016

Televizní archiv ale není jedinou novinkou, kterou si pro své diváky Markíza připravila. Další je elektronický programový průvodce (EPG) opatřeny grafikou a aplikace Hry.

Slovenská televize Markíza uvedla svůj dlouho očekávaný archiv pořadů v hybridním vysílání HbbTV, tedy pro majitelé chytrých televizorů a set-top-boxů s podporou tohoto standardu. Markíza však chytře nezpřístupnila svůj archiv, který je mimochodem dostupný i z České republiky (bez geoblokace), kompletně. Jde pouze o nejnovější vydání pořadů a navíc se sníženou obrazovou kvalitou. Plný archiv Markízy nabízí nadále pouze prémiová služba Voyo.sk.

Televizní archiv ale není jedinou novinkou, kterou si pro své diváky Markíza připravila. Další je elektronický programový průvodce (EPG) opatřeny grafikou a aplikace Hry. V ní jsou v současné době dostupné Tetris a slovní doplňovačka. Pokud divák nedokáže hádané slovo trefit včas, ryba nacházející se v akváriu zemře a hráč tím pádem prohrál. Markíza přichází s novými hybridními aplikacemi ve chvíli, kdy vrcholí její přípravy na odchod z pozemního vysílání na Slovensku. Kampaň související s tímto krokem už mají například i satelitní operátoři Digi TV SK a Skylink. Markíza má ukončit DVB-T distribuci k 31. prosinci.

autor: lukpo
Spustit audio