Mediální skupina ProSiebenSat.1 se chce v Německu vrátit k projektu zpravodajské televize

27. září 2019

Rakousko má být testovacím trhem pro tento druh tematické televize. Pokud se nová stanice Puls 24 osvědčí, a první výsledky to naznačují, program téhož ražení vznikne i u našich západních sousedů.

Mediální skupina ProSeibenSat.1 zvažuje, že se na německém trhu vrátí k projektu vlastního zpravodajského kanálu. Informoval o tom tamní list Handelsblatt. První výsledky sledovanosti ukazují, že spuštění takovéto tematické stanice pro Rakousko, bylo dobrým rozhodnutím. Nová zpravodajská televize Puls 24 dosáhla již v prvních dnech svého vysílání půlprocentního podílu na publiku v cílové skupině diváků od 12 do 49 let.

„Pokud ne teď, tak kdy? Pokud ne my sami, tak kdo jiný?“ Právě s tímto mottem se aktuálně ProSiebenSat.1 zabývá myšlenkou dalšího zpravodajského kanálu na trhu našich západních sousedů. „Rakousko jsme udělali s vědomím zkušebního trhu a v Německu máme stejné ambice. Pokud budeme mít v Rakousku úspěch, stejný plán máme i zde,“ konstatoval Max Conze, generální ředitel ProSiebenSat.1. Puls 24 HD vysílá volně na satelitu Astra.

autor: lukpo
Spustit audio

Související