Mediaset podporuje rozvoj DAB+ v Itálii, vyslal do něj další ze svých hlavních stanic

6. únor 2018

Do portfolia rozhlasových stanic Mediasetu patří kromě Radia 105 a R101 také tamní pobočka Radia Virgin a Radio Subasio.

Italská privátní skupina Mediaset, za níž stojí také bývalý tamní premiér Silvio Berlusconi, podporuje rozvoj digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Ukazuje na to krok, který Mediaset učinil v uplynulých dnech. Jak informují italská oborová média, v multiplexu „DAB Italia“ došlo k ukončení tematického streamu R 101 Urban Night, který byl nahrazen doposud pouze analogovým okruhem Radio 105. Stanice je tak po celé zemi dostupná z desítek DAB vysílačů.

Do portfolia rozhlasových stanic Mediasetu patří kromě Radia 105 a R101 také tamní pobočka Radia Virgin a Radio Subasio. Vstupem Radia 105 do multiplexu „DAB Italia“ tak lze tvrdit, že Mediaset šíří v DAB+ všechny své klíčové stanice. Mediální skupina je známá zejména coby provozovatel televizních programů, jedná se mimo jiné o Canale 5, Italia 1, Rete 4, Retecapri, Mediaset Extra, Top Crime nebo Italia 2. Do portfolia Mediasetu patří také dva dětské televizní programy – Boing a Cartoonito. Diváci je mohou naladit na satelitu i v pozemním vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio