Miltenberg nedaleko Frankfurtu zařazen do digitálně sítě Bavorského rozhlasu

30. srpen 2016

Díky novému vysílači zaručuje Bayerischer Rundfunk bezproblémové pokrytí v dané oblasti na teleskopickou, případně drátovou anténu.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk rozšířil síť vysílačů pozemního digitálního rádia DAB+ o novou lokalitu Miltenberg nacházející se nedaleko hranic s Hesenskem a přímo městem Frankfurt. Miltenberg slouží pro distribuci signálu v Dolních Frankách na kanálu 10A a 11D. Jsou odtud tedy šířeny dva multiplexy, a to jak síť BR Franken, tak i celobavorský BR Bayern. Majitelé DAB přijímačů tu tedy naladí kompletní nabídku veřejnoprávního vysílatele včetně regionů.

Díky novému vysílači zaručuje Bayerischer Rundfunk bezproblémové pokrytí v dané oblasti na teleskopickou, případně drátovou anténu. V současné době už je vysílání bavorského veřejnoprávního vysílatele dostupné pro 96.5 procenta tamních obyvatel. Tamní silnice jsou dokonce pokryty téměř ze sta procent. K této hodnotě zbývá jediné procento. Bezproblémový příjem uvnitř budov je zajištěn z 87.8 % populace. Do roku 2020 je plánováno v Bavorsku spuštění řady dalších vysílačů a pokrytí se bude nadále zvyšovat, stejně jako penetrace přijímačů v domácnostech i automobilech. V rámci následujícího textu si můžete zobrazit i jednotlivé mapy pokrytí.

autor: lukpo
Spustit audio