MTV se vrátí v USA ke svým kořenům, nová televize nabídne klasické seriály i koncerty

29. červenec 2016

Ve vysílání nové stanice se objeví formáty, které si diváci oblíbili v průběhu devadesátých let a na začátku nového milénia.

Významnou proměnu chystá mediální gigant Viacom v souvislosti se stanicí VH1 Classic, která působí i Evropě a je tudíž dostupná v řadě nabídek placených služeb v České republice a na Slovensku. 1. srpna v pravé poledne dojde v USA k přeformátování tohoto programu na kanál MTV Classic. Vzhledem k tomu, že řada změn, která probíhá za Atlantským oceánem, se později u placených kanálů implementuje například i na starém kontinentu, dá se počítat s tím, že VH1 Classic Europe nezůstane ve své stávající podobě trvale. Diskuse nad případnými změnami by byla ale v tuto chvíli pouze polemikou.

Jak je uvedeno v titulku, proměna (relaunch) VH1 Classic v USA bude skutečně návratem ke kořenům. Ve vysílání nové stanice se objeví formáty, které si diváci oblíbili v průběhu devadesátých let a na začátku nového milénia. MTV jmenovala konkrétně formáty jako Beavis & Butt-head, Laguna Beach, Daria, Aeon Flux, Run’s House, Pimp My Ride, Cribs a řadu dalších. Chybět nebudou ani dnes již klasické koncerty v rámci bloku Unplugged. Připraveny jsou i formáty Total Request Live (TRL) nebo TRL Decade. MTV Classic má nabídnout to nejlepší za posledních třicet let, co pod značkou MTV vzniklo.

autor: lukpo
Spustit audio