Multiplex Sachsen K12A bude plně obsazen, přidá další dvě rádia

27. duben 2023

Po spuštění všech plánovaných programů bude kapacita nové digitální rozhlasové sítě Sachsen K12A, která odstartovala koncem března, plně obsazena. Tento týden získala licenci pro poslední dvě volné pozice rádia Star FM Maximum Rock Sachsen a BHeins. Do multiplexu stále ještě nebyla zařazena rádia Galaxy Sachsen a Runfunk Kombinat.

Rozhlasová stanice Star FM Maximum Rock Sachsen je podle provozovatele čtyřiadvacetihodinový program se zaměřením na rockovou hudbu, informační a servisní příspěvky. Cílovou skupinou budou lidé ve věku 25 až 55 let. Hudební program v „rockovém AC formátu“ se skládá z kategorií Alternativní rock, College Rock, Hard Rock, Pop Rock, Classic Rock a Modern Rock. Mluvené slovo se bude pohybovat okolo 30 procent.

Radio BHeins nabídne regionálně orientovaný program se zaměřením na informace, místní sport a servisní příspěvky. Cílovou skupinou jsou posluchači ve věku 45 až 60 let. Hudební program ve formátu „Urban Based Oldie AC“ tvoří zejména skladby 70. a 80. let, ale i aktuální hity. Mluvené slovo, které by mělo během dne v průměru dosahovat okolo 45 procent, nabízí moderovaný proud, redakční příspěvky a diskusních formáty s účastí publika.

autor: lukpo
Spustit audio

Související