Rozhlasová stanice Oldie Antenne oznámila rozsáhlou expanzi

24. duben 2023

Kromě Saska, kde je rozhlasová stanice Oldie Antenne k dispozici prostřednictvím nové digitální sítě Sachsen K12A, bude Antenne Bayern Group expandoval i do Brém, Dolního Saska a Šlesvicka-Holštýnska. Pojítkem všech těchto regionů zůstává DAB+, pozemní digitální rádio. Stanice je k dispozici také online na OldieAntenne.de.

Čtěte také

Oldie Antenne se zaměřuje zejména na hity 70. a 80. let 20. století s přesahem do dalších dekád. Na vysílání stanice v DAB+ se mohou těšit obyvatelé Německa v Brémách, Hamburku, Hesensku, Dolním Sasku, Severním Porýní-Vestfálsku, Sasku, Sársku a Šlesvicku-Holštýnsku. Díky multiplexu Sachsen K12A má Oldie Antenne přirozený přesah také na území Čech. Kanál 12A se v současné době žádným českým operátorem nevyužívá.

„Rozšíření DAB+ distribuce nás těší,“ řekl Felix Kovac, generální ředitel Antenne Bayern Group, a doplnil: „Podtrhuje to náš rozvoj národních značek jako předního poskytovatele audia v Německu v rámci naší hybridní digitální strategie.“ Jörg Muthsam, šéf Oldie Antenne, konstatoval: „Naším cílem je inspirovat co nejvíce lidí v celém Německu. Celý tým vkládá do programu každý den tolik energie a lásky a jsme rádi, že nyní budeme moci oslovit ještě více posluchačů s digitálním rozhlasovým standardem DAB+ a online.“ 

Čtěte také

„Od dubna rozšíříme náš hlavní program o šest nonstop hudebních streamů s vlastnoručně vybranými hity: Rock Classics, Disco Fever, Fetenhits , 80er New Wave, Bella Italia a NDW - Neue Deutsche Welle. Tyto nové streamy jsou pak k dispozici 24 hodin denně zdarma pomocí aplikace Oldie Antenne a ve webovém rádiu na OldieAntenne.de,“ uzavřel Muthsam. Vedle Antenne Bayern a Oldie Antenne provozuje skupina v DAB+ i Rock Antenne a Antenne NRW.

autor: lukpo
Spustit audio

Související