Multiplex ukrajinských kanálů zdarma na pozici satelitní služby Skylink

18. březen 2017

AKTUALIZOVÁNO - V satelitním multiplexu, který se identifikuje jako 1plus1 Media, jsou všechny kanály dostupné ve standardním rozlišení a kódovány ve formátu MPEG-2, zvukové stopy jsou taktéž MPEG.

AKTUALIZOVÁNO v pondělí 20. března, 16:34 - Ukrajinské programy byly v průběhu dnešního dne odpojeny. Jednalo se pravděpodobně pouze o test, který však po technické stránce splňoval parametry řádného vysílání. Dodávána byla dokonce i data pro programového průvodce EPG.

Na satelitní pozici 23.5 stupně východně, družice Astra 3B, byl uveden do komerčního provozu multiplex ukrajinských stanic. Jedná se konkrétně o kanály 1+1, 2+2, Bigudi, Plus Plus, TET a Unian společnosti 1+1 Media, dále Music Box a O-TV. Mezi stanicemi figurují i programy 1+1 International a Kvartal. Oba jsou však kódovány.

V satelitním multiplexu, který se identifikuje jako 1plus1 Media, jsou všechny kanály dostupné ve standardním rozlišení a kódovány ve formátu MPEG-2, zvukové stopy jsou taktéž MPEG. Programy jsou šířeny ze stejné pozice, kde figuruje také v České republice a na Slovensku působící operátor Skylink. Pro tuzemské diváky tak mohou být tyto stanice příjemným zpestřením programové nabídky. Programové zaměření jednotlivých stanic společnosti 1+1 Media mohou zájemci najít na jejích webových stránkách.

Parametry příjmu: Astra 3B (23.5 stupně východně), 11817/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódávní u většiny stanic žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio