Na politické rozhodnutí čeká v souvislosti s DAB+ i Německo

19. květen 2016

I přes skepsi manažera společnosti Pure Deutschland se daří u našich západních sousedů zejména on-line prodeji digitálních rádií.

Sousední Německo, které je oproti České republice v zavádění digitálního rozhlasu DAB+ mnohem dále než my, taktéž čeká na politické rozhodnutí, jenž by tento proces posunul dále. Obchodní manažer společnosti Pure Deutschland Jens Wolfert v rozhovoru pro magazín Meinungsbarometer uvedl, že firma není spokojena s výsledky, které přinesla aktuální statistika prodeje DAB přijímačů v Německu. „Podle našeho názoru je digitální rozhlas hluboko pod svým potenciálem,“ konstatoval Wolfert.

Německo nemá prozatím stejně jako Česko stanovený termín pro vypnutí VKV rozhlasu. „Myslím, že je nepřijatelné, abychom čekali dalších deset let. To je pro technologii nepřijatelné,“ doplnil manažer společnosti Pure Deutschland. I přes skeptické vyjádření Jense Wolferta lze považovat rozvoj DAB rádia v Německu za úspěšný. Výsledky prodeje si pochválila například společnost Alan Electronics. Pozitivním směrem se vyvíjejí zejména prodeje přijímačů pomocí e-shopů, tedy elektronicky.

autor: lukpo
Spustit audio