Na vlnu podcastů nasedla i TV Nova, nabízí je jako bonus k seriálu Dáma a král

5. listopad 2019

V podcastové sérii chce komerční televize odhalit posluchačům zákulisí seriálu. Diváci uslyší i o tom, co se do vysílání nedostalo. První díl podcastu vypráví o dílu Epizoda smrti.

Na podcastovou vlnu, tedy velkou oblibu poslechu pořadů v on-line prostředí, nasedla i TV Nova. Ta se rozhodla do audio podoby přetavit svůj seriál Dáma a král, který mohou diváci sledovat každou neděli večer. Cílem podcastové série, která bude k dispozici na Spotify a Apple Podcasts, má být divákům poodhalit zákulisí pořadu. „„Tvůrci seriálu, producenti, scenáristé, režiséři či herci vypráví o tom, jak seriál vznikal, kde autoři čerpali inspiraci, nebo prozrazují, co se na obrazovku nedostalo,“ uvedl moderátor podcastu Petr Koubek.

V prvním dílu podcastu přiblížili producent Vratislav Šlajer se scenáristkou Lucií Palkoskovou, jak vznikala epizoda Tři odstíny smrti. Prozradili, jak je to s návratem Prokopa Krále (Matěje Hádka), kdo jsou to pickupeři, a na co všechno se mohou diváci v nové sérii těšit. Druhý díl je pak věnovaný epizodě Hon na vraha. V on-line prostředí je v tomto směru velmi aktivní Český rozhlas. Ve virtuálním prostředí mohou zájemci poslouchat jak pořady z vysílání, tak i například formáty vznikající speciálně pro tuto platformu – Vinohradská 12.

autor: lukpo
Spustit audio

Související