Slovenský rozhlas RTVS začíná nabízet posluchačům podcasty

8. říjen 2019

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) spustil podcasty některých rozhlasových pořadů. Jelikož Slovenský rozhlas vysílá na jednotlivých okruzích obrovské množství programu, v první vlně se zaměří na zpravodajské a publicistické pořady, zábavu či zajímavé rozhovory. Postupně budou na webu a na službách Apple Podcast, Spotify a Google podcast přibývat další.

Pořady RTVS vybíral tak, aby zasáhl co nejširší portfolio témat a oslovil různorodé posluchače všech věkových skupin. „Je v zájmu RTVS, aby si posluchači mohli své oblíbené pořady, které nestihli v rozhlasovém vysílání, poslechnout kdykoliv a kdekoliv. V podcastových službách najdou pořady zaměřené hlavně na mluvené slovo. Slovenský rozhlas produkuje velké množství kvalitního obsahu, který se formou podcastů může výrazněji šířit mezi mladší populací, která neinklinuje ke klasickému rozhlasovému vysílání,“ uvedl generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník.

Posluchači RTVS si prostřednictvím podcastů mohou momentálně on-line poslechnout nebo stáhnout pořady Rádia Slovensko - aktuální politické diskuse Sobotní dialogy a Z první ruky, talkshow Noční pyramida, talkshow Adély Vinczeová Spojky; Rádia_FM - ranní program Ráno na eFemku, páteční večerní šou Baláž & Hubinák; rádia Devín - Jevy o jevech v oblasti umění, pořad o vědě a vědeckých objevech Akademie; rádia Slovakia International - zpravodajské vysílání, které se věnuje různým společenským tématům Slowakei hautnah (Slovensko zblízka), publicistický magazín o dění na Slovensku Slovakia Today a rádia Regina - novou relaci pro mladé Na vlastní nohy.

Seznam podcastů jednotlivých programů rozhlasových okruhů Slovenského rozhlasu bude na webu www.rtvs.sk/radio/podcasty a v podcastových službách postupně přibývat. „Pořady upravujeme přímo pro podcasty a postupně přidáváme do podcastových služeb, ve kterých se budou zobrazovat posluchačům a fanouškům rozhlasového vysílání,“ informoval šéf Sekce nových médií Dušan Jančovič. Uživatelé, jenž s podcasty nemají zkušenosti, najdou na jejich webu také odpovědi na otázky, které je k danému tématu zajímají.

autor: lukpo
Spustit audio

Související