Nabídku digitálního rozhlasu v Hamburku rozšířila stanice R.SH

9. září 2016

Kromě rozhlasové stanice R.SH jsou v multiplexu určeném pro Hamburk šířeny mimo jiné programy Radio Paradiso, MegaRadio nebo 80s80s.

Nabídku pozemního digitálního rozhlasu DAB+ v severoněmeckém Hamburku rozšířila privátní stanice R.SH. Okruh byl zařazen do multiplexu fungujícího na kanálu 11C s výkonem 4 kW. Vysílač této digitální sítě je umístěn v lokalitě Hamburg/Heinrich-Hertz-Turm. Ačkoliv vysílání R.SH je určeno pro oblast spolkové země Šlesvicko-Holštýnko, v tomto městě je jeho obyvatelům dostupná regionální verze Hamburg.

Kromě rozhlasové stanice R.SH jsou v multiplexu určeném pro Hamburk šířeny dále programy: Radio Paradiso, MegaRadio, 80s80s, HLRdigital, pure fm a Antenne Sylt. Všechny stanice v této digitální síti jsou šířeny s jednotným datovým tokem 72 kbps. Použita je modernější komprese signálu DAB+/HE-AAC, takže je nutný odpovídající přijímač. Vysílání v technologii DAB už bylo prakticky po celé zemi ukončeno. DAB+ už nepoužívají pravděpodobně pouze stanice sárského veřejnoprávního rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio