Největší kabelové firmě UPC přibylo v Česku ve třetím kvartálu deset tisíc klientů

8. listopad 2018

Aktuální výsledky hospodaření Liberty Global přinášejí výhradně dobré zprávy, a to včetně poklesu klientů se základní nabídkou videoslužeb.

Největší kabelový operátor v Česku, společnost UPC Česká republika, navýšil svou zákaznickou základnu ve III. kvartálu letošního roku o 10.200 klientů. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků firmy Liberty Global, která operátora vlastní. V současné době využívá služeb operátora 1,225 milionu domácností. Firma UPC připojila ve III. kvartálu do své sítě 6.700 nových domácností a jejich celkový počet tak stoupl na hodnotu 1,543 milionu.

Pro kabelového operátora jsou aktuální výsledky Liberty Global uspokojivé. Jeho videoslužeb aktuálně využívá 537 tisíc domácností, což je nárůst o necelých dva a půl tisíce. Výrazná většina klientů si navíc platí rozšířenou nabídku – 364 tisíc domácností (nárůst o 3.800). UPC klesla v jediné kategorii, a to u zákazníků s nabídkou základních videoslužeb, a to o 1.400 na hodnotu 173 tisíc. Pro kabelovou firmu je ale toto zjištění dobrou zprávou, protože to v reálu znamená přesun klientů k vyšším balíčkům. Internet od UPC využívá přes půl milionu domácností.

"Společnost UPC zaznamenala na českém trhu ve třetím čtvrtletí výrazný růst zájmu o digitální služby a dosáhla růstu prodeje ve všech segmentech. Spolu s pokračující expanzí širokopásmové sítě k tomu přispěly také další kroky vedoucí ke zkvalitňování péče o zákazníky, včetně zvyšování rychlosti internetového připojení pro všechny zákazníky, výměny modemů za špičkové WiFi routery, přidávání nových HD stanic atd. V nadcházejícím období budeme nadále obohacovat naši nabídku a přinášet inovace, a tím ještě více naplňovat očekávání a požadavky našich zákazníků v souladu s naším sloganem Užijte si každý moment," uvedl Martin Miller, generální ředitel operátora.

autor: lukpo
Spustit audio

Související