Někdejší šéfka televizí Active a Public Renata Pešková pomáhá rozjet další teleshoppingový kanál

2. říjen 2019

Další teleshoppingová televize má fungovat na stejném modelu jako TV Galerie. Manažer s působištěm v maďarsku si najme svého zástupce v tuzemsku a ten za něj jeho jménem jedná v právních záležitostech.

Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádá o licenci další teleshoppingová televize. Klenot TV je již známá coby stejnojmenný několikahodinový blok z vysílání TV Barrandov, případně i dalších stanic. Provozovatelem programu, který žádá jak o terestrickou tak i satelitní licenci, by měla být společnost Emporia Style. Jejím jednatelem je jednapadesátiletý manažer Mihály Zoltán Groska, který působí v Maďarsku.

Projekt je ale zajímavý zejména z pohledu osoby takzvaného prokuristy, který za společnost jedná v právních záležitostech. Na tomto místě podle obchodního rejstříku figuruje Renata Pešková. Pro čtenáře, kteří sledují mediální scénu delší dobu, nemůže být toto jména neznámé. Pešková v minulosti šéfovala stanicím Public TV a Active TV. Oba projekty českou televizní digitalizaci nepřežily. Firma Emporia Style byla zapsána do OŘ letos v dubnu.

Vzhledem k obsazenosti multiplexů předpokládá redakce portálu Digitální rádio zařazení do sítě společnosti Digital Broadcasting.

autor: lukpo
Spustit audio

Související