Nekódovaný kanál Pearl.tv 4K UHD s vlastním logem, používá ho i klasická verze

10. červenec 2017

Pro provozovatele kanálu je vysílání spíše prestižní než masovou záležitosti. Na orbitu je jediným teleshoppingovým kanálem, který je dostupný v tak vysoké kvalitě obrazu.

Teleshoppingová televize Pearl.tv 4K UHD, která se před dvěma lety stala vůbec jedním z prvních Ultra HD programů dostupných z orbitu, nasadila staniční logo speciálně pro tuto verzi. Doposud měl program nasazenou jednoduchou variantu loga s označením Pearl.tv, v posledních týdnech pak velkou číslici 5 obsahující doplněk „jahre“, která symbolizovala pětileté výročí od startu tohoto programu.

Zajímavostí je, že Pearl.tv používá svůj Ultra HD signál i pro konverzi do Full HD rozlišení. Logo Pearl.tv 4K UHD tak vidí v tuto chvíli i diváci, kteří sledují kanál Pearl.tv HD. Pro provozovatele kanálu je vysílání ve formátu Ultra HD spíše prestižní než masovou záležitosti. Na orbitu je Pearl.tv 4K UHD jediným kanálem tohoto typu, který je dostupný v tak vysoké kvalitě obrazu. Na satelitní pozici 19.2 stupně východně, družice Astra, je volně šířena už pouze stanice Fashion 4K (nejedná se o stejný program jako Fashion TV UHD) a několik demo kanálů telekomunikačních firem a operátorů placené televize.

autor: lukpo
Spustit audio