Některé britské regionální multiplexy překlápějí stanice do standardu DAB+

19. září 2016

Multiplex Manchester v současné době obsahuje necelou dvacítku stanic různých žánrů a doplňuje nabídku již existujících celoplošných DAB sítí.

Dvě rozhlasové stanice, které byly doposud šířeny v regionálním DAB multiplexu v Manchesteru s původním kódováním, byly překlopeny do DAB+. Jde konkrétně o programy Chris Country a Unity Radio. Obě jsou šířeny s datovým tokem 48 kbps a zvukem HE-AAC v.2. Na skutečnost upozornil web Wohnort. Vedle kódování HE-AAC v.2 funguje u některých stanic také HE-AAC v.1. Tyto stanice jsou dostupné se stereo zvukem.

Multiplex Manchester v současné době obsahuje necelou dvacítku stanic různých žánrů a doplňuje nabídku již existujících celoplošných DAB sítí. Balík kanálů je možné naladit z vysílače Manchester One. Operátorem je společnost Niocast Digital a multiplex je v provozu od srpna loňského roku. O dalších změnách v této síti vás budeme v následujících dnech ještě informovat. V multiplexu funguje ještě několik stanic, které jsou dostupné s původním kódováním DAB a zvukem Joint Stereo, případně ještě Mono.

autor: lukpo
Spustit audio