Němci obsadili poslední místo v druhém celoplošném DAB+ multiplexu, odstartovala stanice Absolut Germany

1. duben 2022

Šestnáct stanic, tedy plnou kapacitu, nabízí od pátku 1. dubna druhá celoplošná digitální rozhlasová síť Antenne Deutschland. Posledním programem, který sem byl zařazen, je Absolut Germany. Ta v DAB+ multiplexu doplňuje tematické okruhy Absolut Hot, Absolut Top, Absolut Bella a Absolut Oldie. Nová stanice je zaměřena výhradně na německé hity.

Motto nové stanice zní „Musik aus Deutschland“, tedy „Hudba z Německa“. Absolut Germany nabídne posluchačům výhradně skladby německých umělců za poslední tři dekády. Půjde tedy nejen o německý zpívané skladby, ale například i písničky v angličtině, za kterými ovšem stojí tamní interpreti. Nová mainstreamová stanice je určena pro širokou cílovou skupinu posluchačů ve věku od 20 do 60 let.

Nejdůležitější zpravodajství z domova a ze světa budou moci posluchači slyšet každou půl hodinu. Pro společnost Antenne Deutschland je spuštění nového programu logickým zaplněním programové mezery a v současné době pokrývá skrze své značky prakticky všechny cílové skupiny. Stanici je možné naladit i v Čechách, a to v místech, kde nedochází ke kolizi se sítí Teleko DAB na kanálu 5D.

autor: lukpo
Spustit audio

Související