Němci otestují vypnutí analogového vysílání VKV, ve dvou oblastech ho nahradí DAB+

31. srpen 2018

Plánovaná operace se bude týkat ostrova Helgoland a také regionu Mittenwald jižně od Mnichova. Rozhlasoví posluchači budou mít na přechod dva měsíce.

Rozhlasová rodina Deutschlandradio vyzkouší ve dvou německých regionech přechod z analogového vysílání VKV na digitální distribuci DAB+. Jeden z lídrů technologie u našich západních sousedů se pro tento krok rozhodl na ostrově Helgoland a také oblasti Mittenwald nacházející se jižně od Mnichova. Zkušební souběh analogového a digitálního vysílání potrvá jeden měsíc. Helgoland přijde na řadu už 28. září, Mittenwald 8. října.

Díky přechodu na digitální rozhlas DAB+ se budou moci posluchači stanice Deutschlandfunk naladit i na specializované okruhy Deutschlanfunk Kultur, Deutschlandfunk Nova a Dokumente und Debatten. Všechny jsou k dispozici v multiplexu DR Deutschland na kanálu 5C. Součástí této digitální sítě je také elektronický programový průvodce (EPG) pro tyto stanice. Rozhlasová rodina Deutschlandradio pochopitelně podporuje i doplňkové obrazové informace – slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související