Němci upozorňují v novém spotu na výhody placeného DVB-T2, lákají na závody formule 1

14. únor 2019

Bezplatné vysílání HD kanálů v pozemním vysílání je u našich západních sousedů utopie, volně tu jsou šířeny pouze veřejnoprávní stanice z rodiny ARD a ZDF.

Společnost Media Broadcast, která je v Německu provozovatelem volně šířeného i placeného pozemního vysílání, se nyní v rámci nabídky Freenet TV rozhodla upozornit na možnost sledování kvalitních sportovních zážitků ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Díky Freenet TV mohou diváci sledovat desítky programů v HD kvalitě včetně privátní stanice RTL s přímými přenosy formule 1, případně biatlon na volně šířených kanálech veřejnoprávní televize ARD nebo ZDF. Vysílání ve standardním rozlišení patří minulosti.

Nová informační kampaň, která upozorňuje na výhody vysílání ve vysokém rozlišení, bude na televizních obrazovkách k vidění od pondělí 18. února. Do akce budou zapojeni také obchodníci, kde budou moci návštěvníci prodejen nalézt aktuální informace o Full HD vysílání německých kanálů. Cílem je také upozornit diváka, že koupě nového televizoru je pro diváka zbytečná, pokud mu nedokáže dodat kvalitní obraz. Závody formule 1 už se v Německu vysílají také v rozlišení Ultra HD. Stanice RTL UHD je součástí satelitní služby HD+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související