Německá digitální stanice MDR Tweens od ledna prodloužila o hodinu živé vysílání

26. únor 2021

Německý veřejnoprávní rozhlas MDR, který cílí na posluchače v Sasku, Sasku-Anhaltsku a Durynsku, od 18. ledna o hodinu prodloužil živě vysílaný program. Stanici je možné naladit na rozsáhlém území Čech v rámci DAB+ multiplexu MDR Sachsen.

Nově je odpolední, živě vysílaný program posluchačům k dispozici mezi patnáctou a osmnáctou hodinou, původně to bylo až od 16:00, a to vždy od pondělí do pátku. Tento krok souvisí zejména s protiepidemickými opatřeními, kdy se děti musely vzdělávat doma, protože školy byly zavřené. Odpolední a podvečerní vysílání je rozdělené do několika bloků, aby posluchači nemuseli případně u přijímače trávit celé tři hodiny a vybrali si pouze to, co je zajímá. Nadále zachován zůstává pochopitelně i ranní program.

Na co se mohou posluchači ve vysílání těšit? V 7:00 a 18:00 se MDR Tweens věnuje postiženým dětem a jejich začleňování do kolektivu. MDR Tween Screen rozebírá problematiku kyberbezpečnosti včetně hesel a procházení webových stránek. V bloku „Die Hobbyisten“ dává moderátor Freddy Holzapfel prostor dětským zálibám a koníčkům. Hned dva formáty – MDR Tweens Clara a MDR Pop-Tweens – se věnují hudbě, první klasické, druhý té současné. Prostor však nedostává pouze současné popová scéna.

autor: lukpo
Spustit audio

Související