MDR Tweens: Mitteldeutscher Rundfunk spustil nový digitální okruh v DAB+ a na internetu

4. prosinec 2018

Stanice je primárně určena posluchačům ve věku od osmi do třinácti let. Přináší jim hudbu včetně aktuálních hitů i užitečné tipy. Moderovaný program soustředí na odpolední a večerní hodiny.

V pondělí 3. prosince spustil německý veřejnoprávní rozhlas Mitteldeutscher Rundfunk zcela nový digitální okruh MDR Tweens určený pro mladé posluchače ve věku od osmi do třinácti let. Na území Čech je stanice dostupná díky přeshraničnímu přesahu saských vysílačů šířících pozemní digitální rádio DAB+ na kanálu 9A, případně na webovém portálu www.mdr-tweens.de. Na on-line stream není aplikována geoblokace. Stanice je vysílána s datovým tokem 80 kbps ve verzi HE-AAC, verze 1. Jako obrazové informace (slideshow) se vysílá logo okruhu.

Logo rozhlasové stanice MDR Tweens

Název stanice je složeninou dvou anglických slov – between (mezi) a teenagers (mládež). Veřejnoprávní okruh je tedy určen de facto pro mladé posluchače, kteří stojí mezi dvěma fázemi života – dětským a dospělým. MDR Tweens plánuje vysílat spoustu hudby, informace nebo tipy pro danou cílovou skupinu. Spuštění nového okruhu zároveň prezentuje připravenost MDR na rozhlasovou digitalizaci. Vysílatel již v DAB+ šíří své speciální programy MDR Klassik a MDR Schlagerwelt. Hlavní, živě vysílaný a moderovaný program se soustředí mezi 16. a 18. hodinu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související