Německá firma s velkými plány v oblasti digitálního rádia ukončila činnost

29. leden 2018

U našich západních sousedů aktuálně běží přípravy na spuštění druhé celoplošné DAB+ sítě, kterou budou společně provozovat operátor Media Broadcast a společnost Absolut Digital.

Společnost Privates Radio Deutschland (PRD), která měla v Německu velké plány v oblasti digitálního rádia DAB+, ukončila svou činnost. Všiml si toho web RadioWoche. Firma vznikla v roce 2013, o dva roky později chtěla jako operátor nové platformy nabídnout pestrou digitální programovou nabídku. K tomu ale nakonec vůbec nedošlo. PRD nevyhrála tendr na provozovatele druhé celoplošné sítě a činnost utlumila.

V Německu aktuálně běží přípravy na spuštění druhé celoplošné DAB+ sítě, kterou budou společně provozovat operátor Media Broadcast a společnost Absolut Digital. Zahájení fungování multiplexu ale brání soudní spor s neúspěšným žadatelem. Chystaná operace se tak minimálně o několik měsíců oddálí. Původně měla nová síť začít fungovat už začátkem letošního roku. V Německu funguje celoplošný multiplex operátora Media Broadcast, balíky veřejnoprávních programů pro jednotlivé spolkové země a několik regionálních nabídek.

autor: lukpo
Spustit audio