Německá rozhlasová síť Antenne DE zlepšila opět pokrytí směrem do Čech, odstartoval bavorský vysílač Ochsenkopf

17. listopad 2020

Nejnovější digitální rozhlasový multiplex v Německu rozšiřuje pokrytí. Bavorský vysílač Ochsenkopf díky blízkosti českých hranic pokrývá i část Karlovarského a Plzeňského kraje. V nabídce jsou například stanice Antenne Bayern, Rock Antenne, RTL Radio nebo kanály Absolut.

Společnost Media Broadcast dnes uvedla do provozu další chystaný a velmi očekávaný vysílač nové německé rozhlasové sítě Antenne DE, bavorský Ochsenkopf. Na lepší pokrytí tohoto celoplošného multiplexu se tak může těšit i část obyvatel Čech, zejména v Karlovarském a Plzeňském kraji, kam zasahuje jeho přeshraniční signál. Ještě v letošním roce se síť Antenne DE rozšíří také na kóty Bamberg (Bavorsko), Aalen v Bádensku-Württembersku, Trier v Porýní-Falci a Bornberg v téže spolkové zemi.

Pro Ochsenkopf, který funguje stejně jako řada dalších vysílačů multiplexu na kanálu 5D, byl zvolen výkon 10 kW ve vertikální polarizaci. Nový vysílač se identifikuje s kódem TII 4406. Do konce letošního roku bude v provozu 71 vysílačů, které šíří signál multiplexu Antenne DE. Operátor zároveň potvrdil i optimistické předpoklady, že pokrytí se bude nadále rozšiřovat nejen v příštím roce, ale také v následujících letech, konkrétní oblasti však nezmínil. Nabídku tvoří například stanice Antenne Bayern, Rock Antenne, RTL Radio nebo kanály Absolut.

autor: lukpo
Spustit audio

Související