První i druhý německý celoplošný DAB+ multiplex rozšíří pokrytí Bavorska

11. listopad 2020

Společnost Media Broadcast plánuje rozšíření první sítě na vysílač Dillberg, druhé pak na kótu Ochsenkopf. Avizované digitální stanice i noví hráči se v multiplexu Antenne DE objeví v příštím roce.

Společnost Media Broadcast rozšíří ještě v letošním roce pokrytí prvního i druhého celoplošného DAB+ multiplexu v Bavorsku. To je pochopitelně dobrá zpráva i pro majitele digitálních rádií na území Čech, kteří jsou v dosahu tamních sítí. Prozatím bez přesného termínu je stanoveno rozšíření nabídky DR Deutschland na kanálu 5C v případě vysílače Dillberg. Ve stejném období má odstartovat také Nennslingen, který se nachází jižně od Norimberka. V tiskové zprávě to uvedla v úterý společnost Media Broadcast.

V průběhu prosince bude rozšířena druhá celoplošná síť s identifikací Antenne DE na bavorský vysílač Ochsenkopf. Jde tak zejména o dobrou zprávu pro část majitelů DAB+ přijímačů v Karlovarském a Plzeňském kraji. Multiplex Antenne DE se rozšíří také na bavorský vysílač Bamberg. Obohacení programové nabídky zmíněné sítě má proběhnout podle portálu Teltarif.de v příštím roce. Letos už se avizovaných stanic zájemci nedočkají. Celoplošný multiplex Antenne DE rozšíří nabídku o nové stanice Absolut i další hráče.

autor: lukpo
Spustit audio

Související