Německá RTL vysílá od loňského podzimu další seriál ve formátu Ultra HD

29. leden 2021

Verzi německé RTL v Ultra HD formátu je možné přijímat prostřednictvím satelitu Astra na pozici 19,2 stupně východně, její signál je však kódován. Nově tento občasný program přidává do vysílání i seriál „Alles was geht“ – Všechno, co se počítá.

Nejsledovanější německá komerční televize RTL Deutschland a zároveň i nejúspěšnější hráč na tomto poli na tamním trhu vysílá od podzimu loňského roku další původní seriál v rozlišení Ultra HD/4K. Po „Gute Zeiten, schlechte Zeiten“ (Dobré časy, zlé časy) se nově v nejvyšší obrazové kvalitě objevuje na programové předvolbě RTL UHD i programová stálice „Alles was geht“ (Všechno, co se počítá). V době mimo pandemii koronaviru doplňovaly přenášené pořady ve 4K také fotbalové přenosy a závody formule 1, případně finále show SuperStar.

„Díky seriálu „Alles was geht“ přidáváme do našeho UHD portfolia další formát. Jsme rádi, že můžeme společně s produkční společností UFA vyrábět a vysílat další německé seriály v nejlepší možné kvalitě obrazu. Tímto způsobem také propagujeme naším obsahem témata technických inovací,“ uvedl při této příležitosti mimo jiné Thomas Herscheid, vedoucí technologií a distribuce mediální skupiny RTL. Stanice je šířena v kódovaném režimu na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně. Oficiálně je nutné pro příjem předplatné služby HD+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související