Německá stanice Domradio vsadila na DAB+, šíření přes satelit Astra ukončila

10. duben 2018

Pro svou distribuci využívá tematické rádio mimo jiné i moderní komunikační prostředky jako je Google Chromecast nebo Alexa od Amazonu.

Německá křesťanská rozhlasová stanice Domradio ukončila na konci března šíření prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra. Od dubna už ji tak mohou zájemci naladit pouze prostřednictvím digitálního rádia DAB+, případně kabelových sítích nebo na internetu. Na novinku upozornil portál Infosat. Díky DAB+ není stanice dostupná celostátně, ale pouze na regionální úrovni v rámci spolkové země Severní Porýní – Vestfálsko.

O dalších distribučních kanálech informuje Domradio prostřednictvím svého webu. Jednou z možností je například naladění jejího vysílání prostřednictvím portálu freenet TV Connect, který je součástí nabídky DVB-T2 v Německu. Díky přeshraničnímu zásahu některých vysílačů je tato bezplatná služba dostupná také na omezeném území České republiky, avšak je vyžadován přijímač s podporou standardu HbbTV (červené tlačítko), který je připojený k internetu. Provozovatel využívá také moderní prostředky jako je Chromecast nebo Alexa.

autor: lukpo
Spustit audio