Německá stanice FFH Rock propojila v DAB+ vysílání s vizuální prezentací slideshow

11. únor 2021

Hesenský vysílatel FFH si vyzkoušel možnosti, které mu přináší technologie DAB+ na poli reklamy. Jeho stanice jsou na poli slideshow aktivní a zobrazují v ní mimo jiné i právě hrané skladby.

Další možnost, jak lze využít vizuální rádio (slideshow), prezentovala na konci loňského roku německá rozhlasová stanice FFH Rock. Ta tuto součást digitálního vysílání DAB+ sladila s tím, co posluchač slyšel z éteru. FFH Rock tak v době reklamních přestávek na automobilky prezentovala logo daného prodejce. „Díky další vizuální složce je reklamní sdělení lépe zapamatovatelné,“ vysvětlil marketingový ředitel FFH Frank Schierholz. Do budoucna může být takováto možnost zajímavé i pro tuzemské vysílatele.

Softwarové řešení, které umožnilo propojit klasické vysílání se slideshow prezentací, bylo vyvinuto interně v rámci týmu FFH-Digital. Rozhlasové stanice FFH, planet radio a harmony.fm využívají program Webradio Composer, který nejen pracuje se seznamem skladeb, do nějž automaticky přidá znělky, ale může nabídnout i novou formu prezentace vizuálního rádia. Výše zmíněné programy pro svou distribuci využívají DAB+ multiplexy Hessen Süd a Nord, podporují pochopitelně i zobrazování slideshow hraných interpretů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související